Dersim'deki av cinayetlerine Kadıköy'den tepki

Kadıköy'de toplanan yaşam savunucuları, Dersim’de bulunan kutsal kabul edilen dağ keçilerini ve yaban hayvanlarını katletmek amacıyla yurt dışından gelen bir grup avcı için tepkilerini dile getirdiler. Munzur Koruma Kurulu öncülüğünde yapılan basın açıklamasına bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerde katıldı.

Dersim'deki av cinayetlerine Kadıköy'den tepki

DEDEF (Munzur Koruma Kurulu) tarafından yapılan basın açıklaması , AV CİNAYETTİR sloganlarıyla desteklendi. Basın açıklamasına, Vegan Derneği, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği, Yunuslara Özgürlük İnisiyatifi, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Alevi dernekleri, Yeşil yaşam İnisiyatifi, HDP ve Yeşil sol Parti destek verdi. HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nunda katıldığı ve konuşma yaptığı basın açıklmasında  yaşam savunucuları av cinayetine tepkilerini dile getirerek AVCILIK YASAKLANSIN talebinde bulundular.

Basın açıklamasında özetle  'Bizler Dersim halkı olarak, her yerde olduğu gibi Dersim'de de doğadaki hayvanlarla, endemik bitki türlerinin birlikte kendimizi özgürce yaşamlarının güvencesi olarak görüyoruz. Birki türlerinin ve hayvanların yok edilmediği bir doğa'da yaşamak istiyoruz. .... 2020'de yapılan av turizmi kapsamında yaban keçisi, yaban domuzu, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca kızıl geyik, Anadolu yaban koyunu ve ceylan olmak üzere 5000'e yakın hayvanın katledildiği tahmin edilmektedir. ... Devlet yetkillilerinin bu duyarsız tutumu ve yetersizliği BERN sözleşmesine aykırıdır...  ' denildi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu'da yaptığı konuşmada, av cinayetlerine göz yumanlarla tarihi olarak Dersim'de ve diğer yerlerde yapılan baskı ve katliamlara göz yumanların aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek av cinayetlerini kınadı ve avcılığın yasaklanmasını istedi.

DEDEF basın toplantısı sonunda yaptığı açıklamada av cinayetlerine karşı kamuoyu tepkisinin sonuç verdiğini ve avcıların bölgeden ayrıldığı haberini aldıklarını bildirdi. Basın açıklaması AV CİNAYETTİR, AVCILIK YASAKLANSIN, DAĞ KEÇİLERİNE, KURDA KUŞA ÖZGÜRLÜK sloganlarıyla sonlandı