İkizdere'de bilirkişi keşfi yapıldı

Cengiz İnşaat’ın İkizdere’de yapmak istediği ve bitimine aylar kalan taş ocağı için dün (4 Temmuz) ikinci keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı. İncelemeye davacı köylüler ve avukatları uzun süre alınmadı.

İkizdere'de bilirkişi keşfi yapıldı

Cengiz İnşaat’ın Rize’de İkizdere Vadisi’nde yapmak istediği taş ocağı projesine karşı açılan davada, bugün ikinci keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı. Neredeyse bitme aşamasına gelen proje için yapılan ikinci bilirkişi incelemesine davacı köylüler ve avukatları ile CHP'li vekiller alınmadı. Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağında gerçekleştirilecek bilirkişi incelemesi öncesinde de tartışma çıktı. Jandarma, köylüler ve avukatları ile CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervetoğlu'nun da aralarında bulunduğu grubun içeriye girmesine izin vermedi. Grup, yarım saat süren hakimi ikna çabasından sonra içeri alındı.  

OKUMUŞOĞLU: “BIRAKIN BU REZALETİ BÜTÜN DÜNYA GÖRSÜN”

Köylülerin avukatı Yakup Okumuşoğlu, taş ocağı alanının resmi olarak mahkeme alanı olduğunu belirterek, “İstiyorlar ki buradaki rezaleti kimse görmesin. Bütün mesele bu. Bırakın bu rezaleti bütün dünya görsün. Burada bir rezalet var. O rezaleti 3 tane bilirkişi bir tane hakim görmekle olmuyor, bütün herkes görecek. Mahkeme davacı avukatını bile beklemiyor. Nereye gittikleri belli değil” diyerek tepki gösterdi. 

Kaynak: www.evrensel.net