İkizköylü yaşam savunucularının yargılandıları davanın 4. duruşması yarın

Akbalen ormanlarını maden katliamından korumak isteyen ve mücadele eden İkizköylü yaşam savunucularının yargılandıkları davanın 4. duruşması yarın (21 Kasım 2022) yapılıyor. İkizköylüler tüm duyarlı yurttaşları, ''suçları '' sadece doğayı ve ormanı korumak için yargılandıkları davaya destek istediler.

İkizköylü yaşam savunucularının yargılandıları davanın 4. duruşması yarın

Muğla’da hektarlarca ormanımız yanarken son kalan ormanlarımıza saldıranlar değil, dört elle sarılıp kurtarmaya çalışanlar yargılanıyor!

Biz İkizköylüler, Akbelen Ormanı kömür madeni olmasın diye hukuk davamız devam ederken ormanda hukuksuzca kesim yapan şirkete karşı tam 491 gün önce, 17 Temmuz 2021’de çadırlı nöbete başladık. Akbelen Ormanını hem o büyük yangınlardan, hem de o açgözlü şirketten korumak için canla başla uğraştık. 8 Ağustos 2021’de tam da o yangınlar sürerken “yangın sıçrama ihtimali” üzerinden asılsız söylemlerle yeniden kesime gelen (ve 100’ün üzerinde ağaç kesen) şirketin daha fazla ağaç kesmesine engel olmaya çalıştık. Haksız-hukuksuz ağaç kesimini durdurmayı başardık, kesmeye gelenleri arkasındaki şirketle (YK Enerji) birlikte kamuoyuna ifşa ettik.
Para kazanmak hırsıyla ormanımıza göz koyan (davalı olduğumuz) şirkete karşı ormanı koruduğumuz için ödüllendirilmeyi beklerken;  ertesinde devletin kolluk güçleri, yüzlerce jandarmayla, bizleri ormanda nöbet tuttuğumuz alandan sürmeye çalıştı. Orantısız bir güçle adeta yerlerde sürüklendik. Darp edildik. Yetmedi! Bu haksız müdahaleye karşı hareketsiz kalarak direndiğimiz,  pasif direnişle karşı koyduğumuz için bir de üstüne “devletin görevlisine mukavemet etmek suçlaması”yla yargılanıyoruz!

Ne acı ki: Muğla’da hektarlarca ormanımız yanarken son kalan ormanlarımıza saldıranlar değil, korumak için dört elle sarılanlar yargılanıyor! Haksız yere yargılandığımız yetmezmiş gibi adil yargılanma hakkımız da elimizden alınıyor. Şimdi 4. Duruşmamız, 21 Kasım Pazartesi, saat 11.00’de (3. Asliye Ceza) Milas Adliyesi’nde görülecek. Akbelen Ormanı için direnişimizi 491 gündür sürdüren İkizköylüler olarak;  orman ve doğa dostlarını, örgütlü ya da örgütsüz bütün yaşam ve hak savunucularını, demokratik kitle örgütlerini, çevreye duyarlı sivil toplum kuruluşlarını destek vermeye, yanımızda durmaya çağırıyoruz.
Biz Akbelenden vazgeçmiyoruz. Biz ormanımızdan vazgeçmiyoruz. Biz yaşam alanlarımızı savunmaktan vazgeçmiyoruz. Bütün Muğlalıları, gelebilecek herkesi gücümüze güç katmaya, bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz…

                           Direne Direne Kazanacağız
                                              Birleşe Birleşe Kazanacağız
                                                             Akbelen Ormanını Vermeyeceğiz