Kadınlar sokaklarda isyanlarını dile getirdi.

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası dayanışma gününde ülkenin bir çok yerinde kadınlar sokaklarda isyanlarını dile getirdi. İstanbul'da en büyük etkinlik akşam saatlerinde Beyoğlu Tünel'de yapıldı.

Kadınlar sokaklarda isyanlarını dile getirdi.

İstanbul’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Taksim Tünel Meydanı'nda toplandı. "Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kadınlar birlikte güçlü" sloganları atan kadınlar, çok sayıda döviz ve pankartla kadına yönelik şiddete karşı "bir aradayız" mesajı verdi.

Eylemde hükümeti istifaya çağıran, dolardaki yükselişi eleştiren slogonlar ve dövizler de öne çıktı.

Kadınlar, emeklerinin sömürülmesini, şiddeti, baskıyı, yaşamlarına müdahaleyi, ekonomik krizin yükünün kendilerine yüklenmesini alkış, slogan ve ıslıklarla protesto etti.

"Erkek-devlet şiddetine karşı isyanımız bitmiyor, bitmedi büyüyor. Hayatlarımız için mücadeleye" yazılı pankart açıldı. Katledilen kadınların, tutuklu Kürt kadın siyasetçilerin, erkek şiddetine karşı öz savunma yapan kadınların ve cumartesi annelerinin isimleri okundu, hep bir ağızdan “burada” denildi.

Tünel Meydan'ında toplanan kadınlar İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanında açıklama yapmak isteyen kadınların önü Rus Konsolosluğu önünde kesildi. Kadınlar bu tutumun bir yasaklama olduğunu söyleyerek barikatların açılmasını istedi.

Polis barikatları kaldırmayınca kadınlar barikata yüklendi, polis gazla müdahale etti.

Kadınlar polisin engelini protesto ederek 25 Kasım için daha önceden hazırladıkları açıklamayı okumayacaklarını dile getirdi. Kadınlar, şiddete, yasaklara, polis engeline karşı "25 Kasım da kadınların isyanı da yasak tanımaz" başlıklı şu açıklamayı okudu:

"Bugün burada erkek şiddetine karşı birbirimizden aldığımız güçle mücadelemizi büyütmek için buluştuk. Bugün hayatlarımızı savunmak için, bir kişi daha eksilmemek için buluştuk. Öfkemizi de isyanımızı da umutlarımızı da engelleyebilecek bir barikat yok.

Açıklamanın ardından eylem komitesi dağılma kararı aldı. 

Çekmeköy'de kadınların açıklaması

Ülkenin ve İstanbul'un birçok yerinde toplanan kadınlar,  Çekmeköy'dede  toplanarak kadın cinayetlerini protesto ettiler