Kanal İstanbul'a itiraz dilekçeleri veriliyor

Çevre ve Şehircilik bakanlığının 16 Temmuz 2021 günü askıya çıkarılan Kanal İstanbul bölgesinde yer alan imar planlarına değişikliklerine itiraz için vatandaşlar dilekçelerini Ataşehir İl müdürlüğüne ilettiler.

Kanal İstanbul'a itiraz dilekçeleri veriliyor

Kanal İstanbul projesine itirazlar ve mücadele devam ediyor. Bakanlığının yaptığı imar değişiklikleri ile tarım alanları ve sulak alanlar imara açılmasına karşı duyarlı vatandaşlar Ataşehir İl müdürlüğü önünde toplanarak itiraz dilekçelerini verdiler. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Ataşehir'deki İl müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Kanal İstanbul projesine itirazlarını dile getirdi.

Vatandaşlar itirazlarını 15 Ağustos'a kadar yapabilecekler. İtiraz dilekçeleri internet üzerinden de yapılabilmekte. İtiraz dilekçesinde 'Plnlama sürecinde halkın bilgilendirilmesine yönelik bir çalışma yapılmayan, İstanbul'un doğal yaşama alanları ve ekosistemine, doğal ve arkeolojik SİT alanlarına zarar verecek, tarım, orman ve mera alanlarını imara açan imar planı değişikliğinin iptal edilmesi' istenmekte.