Kulp’un Hesandin yaylasında maden aramasına tepki

Kulp’un Hesandin yaylasında, yapılan maden armalarının durdurulması ve olası bir doğal tahribata engel olmak için İstanbul’da bulunan Kulp/Pasûr Dayanış Derneği Pasur/Kulp - Der üyeleri, eylem ve etkinlikler için memlekete geri döndüler.

Kulp’un Hesandin yaylasında maden aramasına tepki

Dernek yönetim ve üyeleri, Kulp’ta Hesandin yaylasını korumak için yapacakları eylem öncesi; Diyarbakır’daki Sivil Toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret edip destek istedi.

Ziyaretlerden sonra Kulp/Pasûr - Der üyesi Avukat M. Şerif Öztürk, şu açıklamalarda bulundu; “Kıymetli Meslektaşım Eyüp Aydeniz, Diyarbakır'daki değerli meslektaşlarımız ve Derneğimizin başkan ve heyetiyle birlikte Diyarbakır Barosu, Özgür Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Tabipler Odası ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile çeşitli sivil toplum kuruluslarini ziyaret ettik. Kendilerine tarafımızdan Hesandin'ın önemi ve maden aramasının yaratacağı yıkım ve tahribat anlatıldı ve 10 Ağustos basın açıklaması için desteklerini talep ettik. Ümitliyiz ki tüm STK’lar bizlere destek halinde. Bizleri ağırlayan Baro başkanı hemşehrimiz Av. Nahit Eren ve yine hemşehrimiz Tabip odası başkanı Dr. Veysi Ülgen'e destekleri, ilgileri için ayrıca teşekkür ederim.”

Kulp-Der üyeleri, Hesandin yaylası çevresinde bulunan köylerdeki maden arama çalışmalarının durdurulması ve arama izinlerinin iptali için, 10 Ağustos’ta Kulp’ta eylem ve etkinlikler düzenleyecek.  

Kaynak: www.amedtimes.com.tr