Menderes nehrinde ve Küçükçekmece gölünde kirlenme ve balık ölümleri

Göllerimiz, denizlerimiz ve nehirlerimizi kirletmeye devam ediyoruz. Evsel ve endüstrial atıkların kontrol altına almadan desarj edilmesi , su havzalarını ve kıyıları ranta açılması sonucunda kirlenme, sularda yaşayan canlıları ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Son günlerde Çekmece ve Büyük Menderes nehrinde görülen balık öümleri bunun son göstergesi.

Menderes nehrinde ve Küçükçekmece gölünde kirlenme ve balık ölümleri

Aydın’ın Söke ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nde kirliliğe ve kuraklığa bağlı toplu balık ölümlerine ilişkin inceleme başlatıldı.

Nehirdeki tahliye kanalında çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu görenler durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği’ne (EKODOSD) bildirdi.

Bölgeye giden dernek başkanı Bahattin Sürücü, yayın ve sazan balıklarının daaralarındabulunduğu toplu balık ölümlerinin olduğunu gördü.

Sürücü, “Buradaki tüm ekosistem zarar görüyor. İlgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının buna bir çözüm üretmesi gerekiyor. Yoksa burada hiçbir canlı kalmayacak” dedi.

Çekmece gölünde balık ölümleri

Küçükçekmece Gölü'nde artan kötü koku sonrasında tedirgin edici gelişmeler yaşıyor. Göl kenarında ölü balık ve yengeçler kıyıya vurdu. Yüzlerce ölü balığın kıyıya vurmasıyla, gölün çevresini kötü bir koku sardı.

Oluşan kötü koku, bölge sakinlerini rahatsız etti.