Muğla Menteşe'de çimanto fabrikasına yapılan direnişin 88. günü

Muğla merkez ilçesi Menteşe'de kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı MUÇEP öncülüğünde yapılan direniş nöbetinin 88. gününde, direnişçilere İstanbul'dan destek ziyaretleri vardı.

Muğla Menteşe'de çimanto fabrikasına yapılan direnişin 88. günü
Dün ( 6 Temmuz 2022) Bayır’daki MUÇEP Direniş Çadırına İstanbul’dan ziyaretçileri vardı. TEMA Çevre Politikaları ve Uluslararası ilişkiler Bölüm Başkanı Eylem Tuncaelli, TEMA Uluslararası İlişkiler ve İklim Koordinatörü Burcu Genç, Yeşil Yaşam İnisiyatifi’nden Kemal Tuncaelli ve Yeşil Gelecek Derneği üyesi Ezgi Ceren Tuncaelli nöbet .çadırına gelerek Çimento Yıkım Projesi’ne karşı 7 aydır süren mücadele hakkında bilgi aldılar ve ardından Bayır Barajı, Çimento Fabrikası inşaat sahası ve Kazan Göleti’ne gidip Çimento Yıkım Projesinin kapsamını yerinde incelediler.
MUÇEP Menteşe tarafından yapıan bilgilendirmede şöyle dendi;
'TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve değerli ekip arkadaşları mücadelemizin başladığı daha ilk günlerde Muğla’daki görüşme trafiklerine bizleri de eklemiş, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde yüz yüze görüşerek fikir alışverişinde bulunmuşlardı. Bu görüşmede Muğla’daki Termik Santralların yarattığı yıkım ve buna karşı verilen mücadelenin yanı sıra gündemimize yeni girmiş olan Çimento Yıkım Projesi hakkında kendilerini bilgilendirmiştik. Daha sonra TEMA’dan konuyla ilgili teknik arkadaşların katılımıyla internet üzerinden online toplantılar yapıp, bizlere desteklerini sunmuşlardı.
Gelinen noktada mücadelemizin yedinci ayında Çadır Direnişinin ise 88’inci günündeyiz. Sahte ÇED’e karşı açtığımız dava şu an Danıştay’da. Çimentocu şirket Yıkım Projesini bitirmek için hızla çalışmalarını sürdürüyor. Bu felaketi yakın zamanda durdurabilmemiz için Menteşe Belediyesi’nin verdiği yapı ruhsatının bir an önce iptal edilmesi gerekiyor. CHP Genel Merkezi üst düzey yöneticileri tarafından bu sorunun amasız, fakatsız çözüleceğine dair bizlere sözler verildi. Menteşe Belediyesi’nin bir an önce verilen bu sözler doğrultusunda davranıp, yapı projesini iptal etmesini bekliyoruz. Önümüzdeki bayramın bizlere zehir olmaması ve bayram tadında geçebilmesi için buradan tekrar haykırıyoruz.
Deştin için Adalet, Ruhsatı İptal Et,
Bayır için Adalet, Ruhsatı İptal Et,
Menteşe için Adalet, Ruhsatı İptal Et.
Çimentocu Şirket Muğla’yı Terk Et.'