Rize'de Cengiz İnşaat'ın Taş Ocağına Hayır Denildi

Rize İkizdere ilçesi, Cehennem Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından açılacak olan taş ocağına karşı çıkan İkizdere Dernekler Federasyonu basın açıklaması yaparak yurttaşları dayanışmaya çağırdı.

Rize'de Cengiz İnşaat'ın Taş Ocağına Hayır Denildi

Rizenin Sesi Gazetesi'nin haberine göre federasyon tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşık bir yıl önce İşkence Dere vadisinde Rize Valiliği tarafından verilen ÇED gerekli değildir raporu ile SR inşaatın başvurusu ile taş ocağı ruhsatı alınmıştı.

Bu bilgiyi alır almaz Rize İdare Mahkemesinde dava açmıştık. Dava 24.09.2020 tarihinde bizim lehimize sonuçlandı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından İyidere’de yapılacak olan liman inşaatı ihalesini Cengiz İnşaat'ın aldığını ve limanın dolgusu için taş ocağı arayışına başladığını duyduk. 21.08.2020 de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Rize idare mahkemesinin iptal kararı verdiği bölgenin hemen alt kısmı için ÇED gerekli değil raporu ile Cengiz inşaatın ruhsat aldığını öğrendik.

Ocağın olduğu Şimşirli köyü, Cevizli köyü ve Gürdere köyünden yılda 31.448.000 ton/yıl dinamitler patlatarak taş çıkarılacak.

Bölge taş ocağı destinasyon haline gelecek. İkizdere taş ocaklarına kurban edilmemeli. İkizdere’ye hiç bir katkısı olmayan ve köylerimizin, köylülerimizin zarar göreceği taş ocaklarının yaptırılmaması için sizlerin katkı ve desteklerinize ihtiyacımız var" denildi.