Sahil yok oluyor, herkes izliyor

Samsun'un Atakum İlçesi Çatalçam mevkiinde yaşanan ve her geçen gün etkisi artan kıyı erozyonu durdurulamıyor. Sorumlu kurumlar ise her gün eşsiz sahilin yok oluşunu seyrediyor.

Sahil yok oluyor, herkes izliyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine Dereköy Balıkçı Barınağı yapıldıktan sonra, Atakum ilçesine doğru başlayan kıyı erozyonu artık kontrol edilemez hale geldi. Kentin eşsiz sahillerini hergün, deniz yutmaya devam ediyor. 

DENİZ EŞSİZ SAHİLİ YUTUYOR

Atakum ilçesi Çatalçam mevkiinde kıyı erozyonu tüm etkilerini gözler önüne seriyor. Denizin dalgalarının her gün yutarak yok ettiği kıyıda ağaçlar denize düşüyor, toprak ve kumsal denize doğru göçüyor. Erozyon SASKİ'nin altyapısını bile ortaya çıkardı. SASKİ'nin metrelerce uzunluğundaki kanalizasyon borularının uzunluğu bir zamanlar kıyının nerede olduğuna dair görenlere ilk bakışta bilgi veriyor. Hergün devam eden kıyı erozyonuna karşı ise sorumlu kurumlar herhangi bir adım atmıyor. 

NEDEN ÇALIŞMA YAPILMIYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı bölge müdürlüğü yada Büyükşehir Belediyesi'nin erozyonu önleme adına yaptığı kapsamlı bir çalışma kamuoyuna yansımadı. Çatalçam'daki kıyı erozyonu Atakum merkezde de kendini iyiden iyiye hissetiriyor. Önlem alınmazsa Atakum'un eşsiz sahilinin yok olabileceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Vatandaşlar ise, "Eşsiz sahillerimiz hergün yok oluyor. Neden sorumlu kurumlar bir çalışma yapmıyor. Böyle giderse erozyon evlere kadar ilerleyecek "açıklamasını yaptı. 

Kaynak: www.hedefhalk.com