Söğütlüçeşme’de yüksek gerilime kapılarak ağır yaralanan işçi için basın açıklaması

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin çağrısıyla kent inisiyatifleri, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar, Söğütlüçeşme İstasyonu’nda sefere hazırlanan yüksek hızlı trenin ön camını uzun saplı fırça ile temizlemeye çalışırken yüksek gerilime kapılan işçi için basın açıklaması yaptı Açıklamaya Yeşil Sol Parti ve TİP üyeleri de katıldı.

Söğütlüçeşme’de yüksek gerilime kapılarak ağır yaralanan işçi için basın açıklaması

İstanbul Kadıköy’deki Söğütlüçeşme İstasyonu’nda sefere hazırlanan yüksek hızlı trenin ön camını uzun saplı fırça ile temizlemeye çalışan işçi, yüksek gerilime kapılmış, ağır yaralanan işçi yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin çağrısıyla, kent inisiyatifleri, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar Söğütlüçeşme İstasyonu’nda ağır yaralanan işçi için “Çalışırken ölmek istemiyoruz” diyerek eylem yaptı.

Eylemde İSİG Meclisi adına basın açıklamasını İnşaat-İş örgütlenme sorumlusu Deniz Gider okudu.

Gider, 24 Ocak kararlarının ancak 12 Eylül darbesi ile uygulanabildiğini ve işçi sınıfının güvencesiz çalıştırılmaya mahkum edildiğinin altını çizerek, AKP’nin 21 yılında 32 bin işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bu durumun sorumlusu rant ve özelleştirmelerdir

Eylemde konuşan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Murat Oral, rant ve özelleştirmeler ile tren bakım hatlarının ortadan kaldığını ifade ederek, iş kazasının sorumlusunun rant ve özelleştirme politikaları olduğunu söyledi:

“Taşeron ölüm demektir”

TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin kendi personelleri tarafından verilen ve içerisinde kurumun asli hizmetlerinin de yer aldığı işlerin uzunca bir süredir hizmet alımı yöntemiyle yapıldığını ifade eden gider, elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan işçinin, taşeron olarak çalıştırıldığını, bu durumun taşron çalıştırmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Trenlerin temizliği elektrik olmayan tamir-bakım hatlarında ve otomatik yıkama ünitelerinde yapılması gerekir…

Gider konuşmasının devamında şunları ifade etti:

İşte bu noktada soruyoruz:

  • Katener hattı altındaki bu hatta temizlik yapılmasına, mevzuata ve iş güvenliği kurallarına uygun olmadığı halde kimler tarafından ve ne şekilde karar verilmiştir?
  • Trene yolcu iniş-binişinin yapıldığı peronda, peronun yüksekliği dikkate alınmadan, enerjisi kesilmemiş bir hatta uzun saplı fırça ile su kullanılarak kabin ön camının temizlenmesinin böyle bir olaya sebebiyet vereceği açıktır. Buna neden izin verilmiştir?

Kaynak:https://sendika.org