Suyu biten Sivas 4 Eylül Barajı alarm veriyor

Suyu bitme noktasına gelen Sivas'ın 4 Eylül Barajına dışarıdan su getirme çalışmaları devam ederken, uzmanlar baraj dibinde çatlaklar olabileceğine dikkat çekerek zeminde araştırma yapılması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Suyu biten Sivas 4 Eylül Barajı alarm veriyor

4 EYLÜL barajında suyun bittiği bilinirken, PUSAT ÖZEN barajından su takviyesi çalışmaları sürerken, uzmanlar 4 EYLÜL Barajı tabanından su kaçağı olma ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

SİVAS susuzluk ile karşı karşıya. Belediye yönetiminin asli işi olan işleri bırakıp ayakkabı dağıtma konser gibi alanlara yoğunlaşırken, şehri de susuzlukla karşı karşıya bırakması eleştiri alıyor.

Özellikle il dışından SİVAS'a gelen memurlar, biran önce bu şehirden gitmek istiyoruz türü serzenişleri ise SİVASLILAR'ı üzmeye devam ediyor.

4 EYLÜL Barajından suyun bittiği ve PUSAT ÖZEN bağlantı hattında yoğun çalışmalar sürerken, şehrin yetiştirdiği teknik insanlar, 4 EYLÜL barajı içinden sızmalar olabileceği hatta yarıklarında muhtemel olduğu, bu yönde bir inceleme yapılmazsa, taşınan suyun da fayda etmeyebileceğini söylüyorlar.

Belediye yetkililerinin su gelmeden baraj üzerinde bir inceleme yapmalarının elzem olduğu görüşleri dile getiriliyor.

4 Eylül Barajı, Sivas'ta, Mısmıl Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.200.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 65,00 m, normal su kotunda göl hacmi 85,05 hm³, normal su kotunda göl alanı 5,60 km²'dir. Vikipedi

Kaynak:www.sivaspostasi.com.tr