Tarsus’ta Kurulmak İstenen Çimento Fabrikasına Tepki

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yanıkkışla, Karakütük, Damlama, Yeniköy, Çavuşlu ve Çokak mahallerinde kurulmak istenen çimento fabrikasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Tarsus’ta Kurulmak İstenen Çimento Fabrikasına Tepki

Yanıkkışla mahallesinde bir araya gelen yöre haklı eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 11 köyün içinde yer alacak olan fabrikayla ilgili vatandaş tepkili.. Bölge özellikle coğrafi işaretli Tarsus Beyaz Üzümü’nün üretim havzası. Aynı zamanda bölge yaban kekliği ve zeytin ağaçlarına da ev sahipliği yapıyor.

Ellerine, “Oksijenimizi satmayın”, “İstihdam değil, hayat istiyoruz”, “Çimento tozu değil, temiz hava istiyoruz” yazılı dövizler alan bölge halkı sağlıklı yaşam haklarını istediklerini dile getirdiler.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyiz Avcı, “Bölgemizde yapılmak istenen keşke gölet olsaydı, baraj olsaydı. Ama maalesef tarımı bitirmeye yönelik, halkın sağlığına yönelik teklike arz eden bir çimento fabrikası yapılmak isteniyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için, sağlıklı gıdaya ulaşabilmemiz için, bunların mutlaka engellenmesi lazım. Biz hiçbir şekilde çimento fabrikası istemiyoruz” dedi.

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Avukat Semra Kabasakal, “Biz bu fabrikayı buaray yaptırmayacağız. Yöre halkına çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşam hakkı, hepimizin hakkı. Bizim bu hakkımızı kimse elimizden alamaz. Çimento tozu değil, biz temiz havayı solumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://cukurovaninsesi.com