Yazma sanatı ustası Veliye Martı'nın, KUŞAKK'lı kadınlarla sanat dolı buluşması tarihi mekana anlam kattı

Değirmen Çiftlik İşletmesi sınırlarında yer alan Tarihi Zeytin ve Zeytin Yağı Müzesi'nde gerçekleştirilen "basma" sanatı eğitim çalışmaları, tanınmış yazma sanatı ustası Veliye Martı'nın eğitmenliğinde, tarihi mekana anlamlar katarak, sürdürülüyor.

Yazma sanatı ustası  Veliye  Martı'nın, KUŞAKK'lı kadınlarla sanat dolı buluşması  tarihi mekana anlam kattı

Yazma sanatının ülke çapındaki en önemli isimlerinden biri olan Veliye Martı, Kuşadası'nda KUŞAKK isimli kooperatif çatısı altında birleşen üretken kadınlarla, kültürel mirasımız "Yazma Sanatını" sürdürme çalışmalarına katkılar sunuyor.

Bugüne dek, Kuşadası'nda görmüş olduğu sıcak ilgiyi, hiçbir kentte görmediğini ifade eden Veliye Martı, KUŞAKK'lı kadınların iş bitirici özelliklerine  ve eğitim projesine yönelik sahiplenme duygularına hayran olduğunu belirtti.

Kuşadası'nda bulunduğu süre zarfında gördüğü yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Veliye Martı, bundan sonra da, KUŞAKK ile işbirliği ve eğitim çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç ise, Veliye Martı hanımefendinin eğitmenliğinde baskı sanatı ile ilgili önemli bilgi ve tecrübe kazandıklarını vurgulayarak, yazma sanatı ustası Veliye Martı'ya teşekkür etti.

Kuşadası'ndaki kadınları, ortak çatı altında toplayarak, üretime kazandıran KUŞAKK'ın eğitim çalışmaları beğeni toplarken, Veliye Martı'nın Kuşadası'na gösterdiği yakın ilgi de, kayda değer bir başka güzellik olarak nitelendirildi.

Haber: Zeynep İNAK